www.ihr.no Aktuelt To. 24. sep. 2020
Meny
Indre Helgeland Regionråd

Besøksadresse:

Torggata 1b, (Campus Helgeland)  Mo i Rana

 

Postadresse:

Boks 564, 8601 Mo i Rana

 

Tlf: 75 13 63 20

Epost: post@ihr.no

 

 Organisasjonsnummer:

988 348 546

 

Hanne Davidsen, ordfører i Nesna

leder (2018 - 2019)

 

Arne Langset,

sekretariatsleder

Mobil: 99 00 76 53

langset@ihr.no

 

 

IHR på Facebook

 

 

 

Møteplaner:

 

 

 
Høringer / eksterne møter:
 
 
 
Ungdomstilbud
 
Kulturkortet
 
 
Møteplan:
 
Møteplan 2018

 

 

 

Indre Helgeland Regionråd vil ha ilandføring av gass til Skogsøya i Nesna
23.06.2009 14:17
Aktuelt >

 

Langsetvågen industriområde ligger ca 12 km fra Nesna tettsted med lett adkomst (tilknytningsvei med full bæreevne) til RV 12/RV 17. Industriområdet ligger usjenert til og sentralt til i forhold til innsegling fra Norskehavet. Hovedleden inn til Helgeland går forbi Åsvær fyr og inn til Langsetvågen i Nesna.

Kystverket har gjort vurderinger av innseglingsforholdene fra Åsvær fyr til Langsetvågen: Fra losbordingposisjonen NW av Åsvær fyr er det 26/30 nautiske mil avhengig av hvilken led en velger når en seiler inn til Langsetvågen. Innseglingen er uten hindring med dypt vann fra Åsvær, på begge sider av Handnesøy, og inn til Langsetvågen. Farvannet er godt oppmerket. Det skal ikke være til noen hinder for å ta inn større fartøy eks. borerigger i dette farvannet.
Det er stor ankringsplass på Lillesjona som i dag benyttes jevnlig av skip. Skip som ligger på venting for å komme inn til Mo i Rana og skip som søker nødhavn på grunn av dårlige værforhold.

Den foreslåtte lokaliteten er både kystnær og har samtidig en beliggenhet som enkelt vil kunne knyttes opp mot eksisterende næringsliv i hele Helgelandsregionen. Riksvei 12 er i dag den sterkest trafikkerte vei mellom innlandet og kysten på Helgeland og er samtidig den naturlige forlengelse av mellomriksveien E12. Nesna har en sentral beliggenhet som vil kunne gi reiseavstand under en time fra Mo, Mosjøen og Sandnessjøen og dermed også gi samfunnsmessige ringvirkninger for befolkning og næringsliv hele regionen.

Tilbake
Indre Helgeland Regionråd - Grane - Hattfjelldal - Hemnes - Lurøy - Nesna - Rana
web: info helgeland